Sök din resa

Från
Till
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Egypten
» Grekland
» Spanien
» Turkiet

Bangkok

Bangkok är den pulserande huvudstaden i centrala Thailand, där exotiska dofter blandas med färgsprakande människor och omgivningar. Den kraftfulla kulturen och religionen sätter sin prägel på allt i din väg och väcker din nyfikenhet att upptäcka mer av denna gigantiska stad.

Denna vibrerande metropol är en blandning av massiv trafik, moderna lyxhotell och gamla tempel. Shoppa loss eller spela poker (http://sv.partypoker.com/) hela natten, sök upp ett vackert tempel eller få en intensivt energigivande thailändsk massage. Köp parfymerade orkidéer på trottoarerna, ge dig iväg på en kryssning vid floden eller gå på konsert eller kick-boxning match. Bangkok har något för alla. Överallt i staden finns det Tuk Tuk förare som är beredda att guida dig var du än vill bege dig och i varje gathörn finner du matförsäljare som kan erbjuda dig allt från ananas till friterade gräshoppor.

I Bangkoks storstadsområde bor det ungefär tio miljoner människor, mer än en tiondel av hela Thailands befolkning.
Då staden är så stor så märks det inte – inte annat än i trafiken.

Denna vibrerande metropol är en blandning av massiv trafik, moderna lyxhotell och gamla tempel. Överallt i staden finns det Tuk Tuk förare som är beredda att guida dig var du än vill bege dig och i varje gathörn finner du matförsäljare som kan erbjuda dig allt från ananas till friterade gräshoppor.

Ta sig runt

I Bangkok finns det flera bra sätt att ta sig runt på – tunnelbana, taxi, skytrain och båt är bara några av valmöjligheterna.

Både tunnelbana och skytrain är att rekommendera om du vill vila dig en stund från stadens värme, vagnarna är angenämt luftkonditionerade. Att tänka på är dock att spara biljetten eller åkbrickan tills du har kommit ut genom spärrarna, så du slipper riskera en ordentlig tilläggsavgift.

När du ska ta en taxi ska du först se till att taxin har en skylt på taket där det står Taximeter och att taxametern blir påslagen när resan startar.
Startpriset på en taxiresa är 35 baht och vill man resa från exempelvis Bangkoks internationella flygplats in till centrum kostar det ca 350 baht. Säg gärna till chauffören att åka motorvägen – de har tullavgift men är i regel det absolut snabbaste sättet att ta sig fram.
Undvik att åka taxi i rusningstrafik, en tur mellan ett par stadsdelar kan ta upp till ett par timmar.

Ett billigt och uppfriskande alternativ att ta sig fram är att ta en tur på någon av flodbåtarna. Längs floden finns det många pirer där du kan stiga av och på.
Med hjälp av dessa båtar når du många olika ställen och får dessutom chans att se några av floden Chao Prayas vackra vyer.

Mat och dryck

I Thailand finner du ett av världens bästa kök och Bangkok är inget undantag.
Den varierade thailändska matlagningen bjuder på smakupplevelser i många olika varianter, precis efter din egen smak.

Thailändare serverar aldrig för stark mat till turister, så du behöver inte oroa dig för kryddningen. Vill du däremot prova på något riktigt starkt och typiskt thailändskt ska du beställa in tam sallad. Det består av råriven morot eller papaya tillsammans med vitkål, jordnötter, koriander och färsk chili.

Efter stark mat och stadens heta sol svalkar den kända Singha ölen skönt. Glöm inte heller att prova på den lokala whiskeyn Mekhong när du besöker Thailand.

Sevärdheter

Det finns mycket i Bangkok som lockar turister – marknader, tempel och museer.

En av de största attraktionerna är den flytande marknaden vid Damnoen Saduak. Om du är där tidigt på morgonen så får du se den fantastiska synen av ett lapptäcke av båtar, i fullt köpslående, flytande i floden.

Wat Pho är det äldsta och även ett av de största templen i Bangkok med en 46 meter lång vilande Buddha belagd med guld. I övrigt finns mängder av fantastiska byggnader, tempel, palats och mytologiska figurer runtom i staden.

Smaragdbuddhans tempel är nog en av Bangkoks största sevärdheter. Det är Thailands heligaste tempel och hyser en Buddha som är tillverkad av ett enda stycke jade.
Även Grand Palace räknas som en stor sevärdhet. Detta grandiosa tempel var tidigare den thailändska kungens officiella residens.

Mitt i Bangkok finner du den perfekta fristaden när du tröttnat på bilar och trängsel – Luminiparken.
Denna park är en härligt stor och grönskande oas där du finner underbara grönområden och en sjö där du kan ta dig en roddtur.

Är du förtjust i dramatisk, aktionfylld idrott är Muay Thai ett måste.
Thaiboxningen är Thailands nationalidrott där deltagarna använder sig av armbågar, knytnävar, knän och fötter för att besegra sin motståndare.

Shopping

Har du kommit till Bangkok för shoppingen så har du verkligen valt rätt – här finner du det mesta i olika prisklasser. Oavsett om det är stort eller smått, äkta eller falskt så kan du hitta det här. Missa inte att få en kostym eller klänning uppsydd till dig – det är billigt och hittar du rätt skräddare så får du fantastiskt välsydda plagg.

Om du föredrar att gå i köpcentrum så bör du bege dig till World Trade Center. Det är flera våningar högt där bottenplanet fyllts av olika stånd där du bör pruta minst 50 procent av priset. På resterande våningar i varuhuset är priserna fasta, men där kan du istället lita på att det du köper är äkta vara.
World Trade Center innehar även en skridskobana för den som känner för lite vinteraktiviteter mitt i hettan.

Bangkok är sannerligen datatillbehörens Mecka. I exempelvis det stora varuhuset Pantip Plaza kan du finna allt du kan tänkas behöva när det gäller datorer, datatillbehör, programvara, cd- och dvdskivor. Be gärna om att få se att innehållet på det du köper är nöjaktigt, de flesta försäljare har tillgång till spelare just för det ändamålet.

Säkerhet

I Bangkok ska du, precis som på de flesta andra ställen i världen, vara på din vakt vid folktäta platser. Se därför till att alltid ha koll på kamera, plånbok och andra värdesaker i folksamlingar som vid stora turistattraktioner. Många thailändare kring stationer och flygplatser jobbar på kommission åt hotell, barer och affärer – ta allt de säger med en nypa salt och kontrollera gärna uppgifterna på annat sätt innan du beger dig till de olika platserna.

Bra att veta

Drick inte vattnet från kranen, vatten är billigt på flaska – men kom ihåg att slänga flaskorna i soptunnor då nedskräpning hotar den vackra naturen.

Det är inte ett måste att ge dricks i Bangkok men har du fått bra service kan du gärna lägga 20–50 Bath.

Apotek finns lite överallt i bangkok och i många butiker finns även de vanligaste apoteksvarorna.

Då Thailand är ett buddistiskt land så ombeds du som turist att respektera deras sedvänjor. Tänk på att ha täckt häl, plagg som når över knäet och långärmat när du besöker det kungliga palatset. Visa respekt genom att vara tyst samt ta av dig skorna om du går in i ett tempel.

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Thailand just nu.
Bangkok28°
Chiang Mai28°
Krabi29°
Phuket28°
Detaljerad väderprognos »