Sök din resa

Från
Till
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Egypten
» Grekland
» Spanien
» Turkiet

Phuket

Koh Phuket - det handlar alltså om Thailands största ö som är ca 570 km² till ytan och har ca 240 000 invånare. Här snackar vi en turistmagnet av stora mått med fina stränder, spännande korallrev, sena partyn, mytiska religiösa figurer och så mycket, mycket mer! Ända sedan 80 talet har turismen vart den största inkomstkällan på Koh Phuket, före det var öns största inkomstkälla tennproduktion, nu lever vissa på att bland annat odla Cashewnötter och skörda gummi.

Oavsett om du vill ha en lugn och varm solsemester eller ett hektiskt barliv eller kanske en aktiv äventyrssemester så har du kommit rätt om du har kommit till Koh Phuket. 2,5 miljoner turister kan inte ha fel, de solar, fiskar, dyker, festar och njuter av värmen och Thailändarnas vänlighet.

Runtomkring på Koh Phuket så finns många sevärdheter, bland annat James Bond Island där en av de berömda filmerna spelades in. Någon timmes båtresa utanför Koh Phukets kust ligger även de små exotiska Phi Phi öarna. Vi skiljer på Koh Phuket som betyder Ön Phuket och Phuket stad. De flesta som talar om Phuket menar hela ön med dess kuster men det kan vara bra att veta att även staden heter Phuket. Eftersom de flesta bor ute på Koh Phukets kust så kan det vara en intressant omväxling att ta bussen in till Phuket stad, det är en relativt lugn stad med marknader och en hel del bra restauranger,

Ta sig runt

Phuket är en stor ö och det finns bussar som kör med vis regelbundhet. Till många destinationer måste du åka med taxi eller tuk-tuk vilket kan vara trevligt när inte trafiken är så tät.

Sevärdheter

Phuket är väldigt exploaterat av all turism men det finns ändå en hel del roliga och spännande platser att besöka runtomkring på ön. Vid Leam Promthep, som är den södra spetsen på ön kan du njuta av en spektakulär solnedgång. Är du intresserad av Thailands största religion Buddismen så ska du inte missa att besöka Wat Chalong som är det mest berömda buddisttemplet på Phuket.

På ön hittar ni också Phuket Zoo där du kan se ett magnifikt akvarium, elefanter, apor och krokodiler. De anordnar shower fler gånger per dag.

Shopping

I Thailand finns det de billigaste piratkopiorna du kan hitta i klädes och pryl väg men du kan även göra riktiga fynd såsom ädelstenar och hantverk. En sak du inte får missa att göra är att sy upp en kostym eller klänning av de många duktiga skräddare som finns i stort sett i varje gatuhörn. Du får bra kvalitet till ett bra pris och en oslagbar passform.

Säkerhet

I Thailand gäller, som på så många andra ställen, att ha sunt förnuft. Ta inte emot drinkar, godis eller cigaretter från okända människor. Var hövligt kritisk mot alla som vill ta med dig till speciella ställen- de får ofta kommission och ställena kan vara suspekta.

Mat och nöjen

Det som många älskar med Thailand är maten, det thailändska köket är vida känt och var inte blyg med att prova olika kombinationer, de använder spännande kryddor och mycket färska frukter och örter. Vill du ha party när du är på Koh Phuket så är det Patong som gäller. Det är främst Bangla road and Soi Sunset som är hetast med flest barer.

Stränder

Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach, Kata Noi, Kamala Bay, Laem Singh ja listan kan göras lång över Phukets alla fina stränder. Det är bara att välja och vraka, Karon och Kata Beach är barnvänligt med små sanddynor. Surin anses vara en av de vackraste stränderna på Phuket, här finns höga surfingvågor. Var alltid ute i god tid om du vill ha en solstol vid stränderna, du får ofta betala en liten slant för att hyra demmen det kan det vara värt. Vid Kamalah beach ligger även Phuket Fantasea, här kan du se en påkostad show som handlar om Thailands historia.

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Thailand just nu.
Bangkok28°
Chiang Mai28°
Krabi29°
Phuket28°
Detaljerad väderprognos »